Maar waarom een nerd?

Of een geek zoals ze zichzelf vaak liever noemen?

Waarschijnlijk omdat ze in tegenstelling tot jou hun digitale werkgereedschap wél serieus nemen. Als je tot op het bot intrinsiek gemotiveerd bent om te creëren met je digitale werkgereedschap, zorg je er zeker voor dat je weet hoe die spullen werken en welke tool je waarvoor gebruikt.

In de gereedschapskoffer van de timmerman vind je vele, vaak kleine specialistische tools naast de hamer, de zaag en de schroevedraaier. Wonderlijk genoeg lijkt het gereedschapsarsenaal van de kenniswerker vaak op de vroege versies van de hamer en de zaag. En is het daarbij gebleven. Word, Excel en Outlook zijn voor de meeste kenniswerkers de belangrijkste gereedschappen om informatie te verwerken. Wat ons betreft funest voor de slagkracht van de kenniswerker.

Snel informatie kunnen opslaan, vinden, sorteren, ordenen en filteren, naast delen met anderen zijn de redenen dat we deze tools gebruiken. En tegenwoordig steeds vaker op een smartphone of tablet. Onze mentale fitheid leidt onder ons gebrek aan digitale fitheid. En weten hoe je het juiste gereedschap vind en onder de knie krijgt, is daar een cruciaal onderdeel van.

Op www.digitalefitheid.nl helpen je er graag mee. Want dat uur per week waar Seth Godin net aan refereerde, daar mag je wat ons betreft wel 4 to 8 uur per week van maken. Met digitale fitheid bespaar je qua tijd (en kosten) al vrij snel 200 uur per jaar, nog los van de rust, slagkracht en impact. Tel uit je winst!